Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti a fost infiintat in anul 1995 de catre Lumina Institutii de Invatamant; aceasta este o institutie de invatamant privata, acreditata de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si care urmeaza curriculum national de invatamant. Medaliile castigate an de an de catre elevi, paleta de activitati extra-curriculare, abordarea diferita a procesului educational, toate acestea au facut ca intr-un interval scurt de timp, sa devenim cea mai mare scoala din domeniul privat in Romania, ajungand la cel mai mare numar de elevi si la cele mai bune rezultate, dovada a increderii ce institutia si-a castigat-o intre scolile din sistemul de invatamant romanesc. Drumul scolii noastre de-a lungul timpului a fost unul ascendent, marcat de rezultate deosebite.

Liceul Teoretic Internațional de Informatică( ICHB) a fost inființat în anul 1995 de către Lumina Instituții de Învătămant.
Campusul școlii funcționează începănd cu anul școlar 2017-2018 într-o clădire modernă, aflată în cartierul Colentina și asigură, nu doar o atmosferă propice de studiu și pregătire pentru olimpiadele și concursurile naționale și internaționale, dar creează și un mediu optim de dezvoltare a aptitudinilor, de socializare și interacțiune multiculturală.

Campusul găzduieşte atât clasele de gimnaziu cât şi cele de liceu, la care s-au alăturat grădiniţa şi clasele I-IV ale Școlii Primare Spectrum.
Arhitectura modernă şi spaţiile verzi de care este înconjurat, fac din Campusul ICHB un loc în care elevii vor veni cu plăcere, într-un mediu prietenos şi primitor.
Zona în care este construit campusul este una foarte uşor accesibilă datorită mijloacelor de transport în comun( tramvai şi autobuz) care o străbat. De asemenea, școala asigură în continuare transportul cu microbuze pentru elevii doritori.
Dotarea materială a liceului completează cu succes munca profesorilor asigurând un standard de înaltă calitate întregului proces educaţional desfăşurat in cadrul Liceului Teoretic Internaţional de Informatică.