Ca instituţie de învăţamânt, acordăm o importanţă deosebită siguranţei elevilor; grija noastră este aceea de a crea siguranţă printr-o serie de măsuri. Activitatea acestora este supravegheată permanent, indiferent dacă sunt în sălile de curs, pe holuri, în spaţiile de joacă, pe terenul de sport sau la sala de mese.

Sistemul de dotări moderne de care dispunem face ca toate activităţile din şcoală să se desfăşoare în deplină siguranţă pentru elevi. Securitatea este asigurată de o firmă de pază şi de sisteme video amplasate pe holuri şi în clase, dar şi de cadre didactice care supraveghează cu mare atenţie elevii de-a lungul tuturor activităţilor.

De asemenea, în timpul pauzelor, atent supravegheaţi de către profesori, copiii se pot recrea înainte de începerea unei noi ore alături de colegi, în curtea din faţa şcolii sau pe terenul de sport care poate fi utilizat pentru jocuri sportive sau interactive.

Catalog virtual si raport zilnic

Considerăm că printr-o comunicare eficientă cu părinţii putem îmbunătăţi împreună calitatea procesului de învăţământ. Din acest motiv, punem la dispoziţia părinţilor un sistem de Catalog Virtual, prin care părintele, cu ajutorul unui username şi a unei parole, va putea fi la curent ori de câte ori doreşte, cu situaţia şcolară a copilului său. (vizualizează notele, absenţele, comentariile, aprecierile, temele primite de către elev).

Mai mult decât atât, zi de zi, părintele primeşte pe e-mail un “raport zilnic” prin intermediul căruia, în timp real, vizualizează activitatea şcolară a copilului pentru ziua respectivă; recomandări, teme, note primite din partea cadrelor didactice.

Ședințe cu părinții

Periodic organizăm şedinţe cu părinţii, în cadrul cărora aceştia au ocazia sa întâlnească individual profesorii. Directorii, diriginţii şi profesorii sunt la dispoziţia părinţilor pentru a le oferi informaţiile de care ei au nevoie şi pentru a contribui împreună la îmbunătăţirea calităţii relaţiei dintre instituţie de învăţământ şi profesori.

Asistenta medicală efectuează controale periodice şi acordă asistenţă medicală în orice problemă, utilizând cele mai adecvate, eficiente şi rapide remedii în cabinetul medical pentru gimnaziu, corespunzător dotat.

În cadrul cabinetului de consiliere educaţională se oferă:

  • îndrumarea părinţilor/elevului în vederea unei mai bune relaţionări cu copilul/părintele
  • consilierea individuală şi de grup a elevilor pentru rezolvarea şi prevenirea problemelor educaţionale.

Laboratoare & Săli de clasă

Şcoala deţine săli de clasă spaţioase, luminoase şi amenajate adecvat, dotate cu aparatură performantă, care să îmbunătăţească procesul educaţional de predare-învăţare.

Laboratoarele, sala de prezentare, sălile de curs sunt dotate cu tablă interactivă, astfel încât profesorul utilizează această opţiune în scopul îmbunătăţirii procesului educativ, poate face lecţiile mult mai atractive, iar elevii vor acumula mai uşor cunoştinte din domenii variate.

Sălile sunt dotate cu câte un calculator, un videoproiector şi bănci cu scaune pentru 20 elevi, numărul maxim de copii din fiecare clasă. Elevii noştri au la dispoziţie laboratoare IT, precum şi un laborator pentru efectuarea de proiecte IT/robotica, unde învaţă să lucreze eficient şi corect cu calculatorul, îndrumaţi de către un profesor de specialitate, laboratoare pentru studiul intensiv al limbilor străine- Limba Engleză, Limba Turcă, Limba Franceză/Limba Germană, dotate modern, cu mijloace didactice interactive.

Pasiunea pentru frumos, pentru creaţia artistică şi muzică este descoperită de elevi în cadrul atelierelor de pictură şi a cabinetului de muzică din şcoală, unde aceştia îşi pot exersa abilităţile artistice şi muzicale, sau şi le pot descoperi.

Prin intermediul laboratoarelor de ştiinţe, fizică, chimie şi biologie, elevii au posibilitatea să realizeze experimente, iar rezultatele acestora îi motivează să cerceteze, să aprofundeze şi să pună în practică noţiunile studiate.

Bibliotecă

Biblioteca este unul dintre cele mai importante spaţii ale unei şcoli deoarece acesta este locul în care copiii descoperă alte lumi prin intermediul lecturii..Se spune că “o bibliotecă este o uşă spre numeroase vieţi”; accesul la lectură este asigurat de bibiloteca şcolii, loc în care elevii pot afla răspunsuri la întrebările lor din variate domenii precum şi taina fiecărui cuvânt; punem la dispoziţia lor cărţi din diferite categorii ştiinţifice, dar şi beletristica şi de asemenea, un sistem modern de bibliotecă virtuală. Elevii au posibilitatea de a împrumuta cărţile acasă, sau de a le citi la bibiliotecă. De asemenea, au acces la calculatoarele din bibliotecă pentru a se relaxa sau a aprofunda domeniile dorite.

Sală de sport

Dezvoltarea fizică armonioasă şi sănătoasă este prinicipalul obiectiv al orelor de educaţie fizică şi sport, ce se desfăşoara, atât pe cele două terenuri de sport sintetice şi pe cele patru terenuri de baschet amenajate în aer liber, cât şi în sala de sport utilată dupa standarde înalte. Există astfel terenuri pentru fotbal, baschet şi volei, precum şi spaţii pentru gimnastică, dansuri, tenis de masă sau şah.

Sală de Teatru si Conferințe

Având la dispoziţie sala de teatru şi conferinţe, dotată în conformitate cu cele mai înalte standarde, putem organiza piese de teatru, serbări prilejuite de diverse ocazii, concursuri artistice pentru elevi, şedinţe cu parintii şi conferinţe. Elevii au ocazia de a pune în scena piese de teatru pregătite cu dăruire, cântece, poeme şi momente artistice. De asemenea, poate fi utilizată precum sală de cinema pentru a viziona filme 3D. Acustica deosebită şi capacitatea de a găzdui un auditoriu numeros fac din această sală spaţiul ideal pentru punerea în scenă a unor spectacole de teatru sau concerte, precum şi proiecţii cinematografice.

Cantina școlii

Elevii au posibilitatea să mănânce prânzul la cantina şcolii, unde meniul este ales cu atenţie în fiecare zi, astfel încât să le fie asigurată o masă caldă, proaspată, delicioasă şi sănătoasă copiilor dumneavoastră. Copiii vor avea opţiunea de a alege una dintre cele doua variante: meniul fix sau cel de la bufet unde pot comanda ce doresc dintre felurile de mâncare prezentate.

ICHB Colentina pune la dispoziție și un spațiu bufet-cafeterie, unde elevii vor putea servi zilnic mâncare tip fast-food pregătită înbucătăria școliiTotodată, aici se vor putea bucura și de deserturi pregătite de bucătării noștri sau de alte gustări dulci.

Transport

Transportul este asigurat în colaborare cu o firmă de transport local, care preia copiii de la domiciliu şi îi aduce la şcoală, pentru ca la terminarea orelor de curs aceştia să fie conduşi până în faţa casei, în deplină siguranţă şi confort.

Recreerea elevilor în urma efortului intelectual depus este un factor important în asigurarea unei dezvoltări armonioase. În acest scop, organizăm excursii, tabere şi şcoli de vară, atât în ţară, cât şi în străinătate.
În vederea participării la proiecte şi concursuri internaţionale, elevii beneficiază de toată pregătirea şi sprijinul necesar, pentru ca ideile lor să prindă contur.

Pasiunile copiilor sunt importante, iar noi trebuie să îi ajutăm să le descopere. În acelaşi timp au nevoie de acţiuni care să le lărgească universul de cunoaştere, să le ofere prilejul de a se bucura învăţând. Aşadar, procesul educaţional “îmbracă” şi formele nevoii fireşti a copiilor de a se dezvolta simultan pe plan intelectual, sportiv sau, pur şi simplu, de a aprofunda o anumită materie sau anumite cunoştinţe, prin numeroasele opţiuni pe care elevii noştri le au la dispoziţie. Paleta de cluburi oferită este variată – teatru, jurnalism, pian, canto, şah, fotbal, handbal, baschet, literatură, limba engleză, matematică, robotică şi multe altele.

Evenimente de tip “Festivalul Multiculturalitatii”, “Simfonia Stelelor”, “Welcome Picnic”, “Weekend cu parintii” au devenit deja o tradiţie. Clipele trăite cu aceasta ocazie, cât şi amintirile, sunt de nepreţuit. De asemenea, putem menţiona şi numeroasele concursuri precum “firSTep”, “BrightSpeakers”, “LuminaMath”, “Stele Matematicii”.

Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti oferă părinţilor şi elevilor de gimnaziu alternativa de After School. După ultima oră de curs copiii supravegheaţi şi îndrumaţi de cadre didactice de specialitate pot lucra lecţiile şi temele până la ora 17:30. Pe parcursul programului, elevii primesc o gustare rece.