Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti a fost infiintat in anul 1995 de catre Lumina Institutii de Invatamant; aceasta este o institutie de invatamant privata, acreditata de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si care urmeaza curriculum national de invatamant. Medaliile castigate an de an de catre elevi, paleta de activitati extra-curriculare, abordarea diferita a procesului educational, toate acestea au facut ca intr-un interval scurt de timp, sa devenim cea mai mare scoala din domeniul privat in Romania, ajungand la cel mai mare numar de elevi si la cele mai bune rezultate, dovada a increderii ce institutia si-a castigat-o intre scolile din sistemul de invatamant romanesc. Drumul scolii noastre de-a lungul timpului a fost unul ascendent, marcat de rezultate deosebite.

Ne ocupam atent de educatia elevilor incepand din clasa a V-a, ciclul gimnazial si continuand pana in clasa a XII-a de liceu. In functie de aptitudini si inclinatii, elevii de gimnaziu au posibilitatea de a opta pentru clase de matematica intensiv sau engleza intensiv.

Suntem siguri ca la Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti oferim copiilor un invatamant de calitate si o educatie adecvata, care va asigura o dezvoltarea armonioasa ce va deschide drumul in viata.

Elevii de liceu au ocazia de a alege fie pentru profilul real (matematica – informatica, fie pentru cel uman (filologie).

In liceu, elevii vor avea sansa de a studia stiintele exacte (Matematica, Informatica, Fizica, Chimie, Biologie) in limba engleza, ceea ce le va fi folositor absolventilor care vor aplica pentru burse de studiu la universitati din afara granitelor Romaniei, dar si celor care vor alege sa isi continue studiile in tara.

Ca institutie de invatamant, ne-am luat angajamentul de a oferi elevilor nostri sansa de a studia intr-un mediu educational cu standarde inalte, cu un colectiv de profesori atent selectionati si dedicati carierei didactice si pregatirii elevilor, astfel incat sa descoperim si sa valorificam intregul potential al elevilor. Atat pe plan educational, cat si social, le insuflam elevilor nostri coordonate ce tin de onestitate, toleranta, compasiune si responsabilitate.

Obiectivul de importanta majora al liceului nostru este de a le oferi elevilor o educatie polivalenta, din punct de vedere intelectual, social, estetic, psihic si moral, astfel incat in momentul in care termina liceul sa fie niste tineri responsabili, disciplinati, buni cetateni, sa aiba o gandire rationala temeinic argumentata, sa cunoasca pe deplin valorile umane si sa aiba un bagaj important de cunostinte din domenii variate.

Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, cu clase pentru gimnaziu si liceu, este acreditat de catre MECTS, urmand curriculumul national de invatamant. In momentul acreditarii s-a constatat respectarea la un inalt nivel de catre personalul scolii a cerintelor din standardele de acreditare pe domenii si functii manageriale: curriculum, resurse umane, resurse materiale, managementul clasei, proiecte si programe, parteneriate, imagine. O atentie deosebita este acordata studiului limbilor straine; elevii invatand Limba Engleza, Limba Turca, Limba Franceza. Urmand curricula nationala de invatamant, la sfarsitul gimnaziului si liceului, elevii sustin examenele de Evaluare Nationala, respectiv Bacalaureat, beneficiind de pregatire suplimentara din partea scolii, adecvata sustinerii testarilor. Procesul instructiv-educativ se desfasoara conform programei prevazute de MECTS, folosindu-se tehnici moderne de predare si materiale didactice performante.

Liceul Internaţional de Informatică şi-a început tradiţia participării la Olimpiade încă din anul 1994, iar în anul 1995 primul elev al liceului s-a calificat la Olimpiada Naţională de Fizică, ceea ce a reprezentat o mare bucurie şi mândrie pentru cadrele didactice şi pentru părinţi.

Liceul nostru are acum peste 500 de medalii naţionale şi peste 300 de medalii internaţionale, obţinute în doar 20 de ani de participare la Olimpiade.

An de an, elevii ICHB au fost premiaţi la Gala Olimpicilor de către Guvernul României deoarece elevii liceului nostru obţin peste 40 de medalii internaţionale anual. Următorul liceu clasat obţine doar 15 astfel de medalii anual.

Regulament de ordine interioara
Politica de protecție a copilului din cadrul Liceului Teoretic Internațional de Informatică București