Project Based Learning

Pornind de la convingerea ca fiecare copil are un potenţial educativ înnăscut care trebuie doar descoperit si activizat, Fiecare elev realizeaza un proiect la alegere la una dintre cele noua discipline studiate, dupa fomatul precizat mai jos.

Scopul

Scopul acestor activitati este de a stimula motivatia elevilor, de a contribui la dezvoltarea personalitatii si increderii de sine, autoeducare si dezvolarea aptitudinilor legate de cercetare.

Disciplinele

Fiecare elev va putea sa aleaga un singur proiect din urmatoarele subiecte: fizica, chimie, biologie, informatica, limba romana, limba engleza, istorie, geografie, matematica pe care sa il pregateasca si sa il prezinte in acest an scolar. Elevul va primi 3 note pentru acelasi proiect.

Realizarea acestuia este obligatorie pentru clasele V-VII. 

Pasii pentru realizarea proiectului

1. Alegerea unui proiect : Elevul alege un proiect cu indrumarea profesorilor (20 de puncte)

2. Prezentarea cercetarii: El / ea prezenta cercetarile facute si proiectul prin
    - Explicarea teoriei 
    - Derularea proiectului 
    - Lucrarea scrisa 

3. Realizarea unui filmulet : Inregistrarea video cu prezentarea proiectului, poate sa contina momente chiar din timpul realizarii proiectului.

     Filmuletul trebuie sa aiba cel mult 4 minute si sa respecte urmatoarele reguli:
         a. Numele scolii si fotografia/emblema trebuie sa apara in primele 10 secunde
         b. Proiectul trebuie sa ruleze dupa aproximativ 20 de secunde
         c. Timpul acordat elevului pentru a se prezenta si a-si expune proiectul este cuprins intre 2-3 ½ minute. 
         d. Elevul trebuie sa poarte uniforma scolara
         e. Filmuletul trebuie sa fie incarcat pe youtube
         f. Daca doreste elevul poate realiza prezentare in fata unui banner sau roll-up al scolii de care apartine

4. Realizarea unui web site: El / ea realizeaza un web site. 

          Site-ul Web trebuie sa contina min 3 pagini cu urmatoarele:
           a. Filmuletul de pe youtube (link) si lucrarea
           b. Teoria si pozele 
           c. Informatii despre elev si scoala

           Site-urile proiectelor pregatite vor fi incarcate online dupa ce sunt aprobate de catre cadrele didactice. 

5. Prezentarea scrisa a proiectului: Elevul are datoria de a prezenta proiectul. 

Proiectele participa mai departe la Targul de Stiinta, firSTep si primesc al treila punctaj.

Alte informatii:

Daca un elev alege o tema de proiect si informeaza profesorul indrumator (diriginte/invatator) pe termenul stabilit de conducerea scolii pentru aceasta etapa, va avea 20 de puncte. Iar elevul care nu a ales o tema pana la data stabilita, i se va atribui o tema de proiect aleasa in urma deciziei comisiilor metodice din scoala. Daca si in acest caz, elevul nu pregateste proiectul ales de comisiile metodice, acestea se vor intruni din nou pentru a stabili o evaluare suplimentara in vederea definitivarii situatiei scolare.

Proiecte și Cercetare

În cadrul școlii se desfășoară PBL (Project Based Learning), modalitatea prin care se stimulează motivația elevilor de a contribui la dezvoltarea personalității și încrederii de sine, autoeducarea și dezvoltarea aptitudinilor legate de cercetare.

Fiecare elev poate alege un singur proiect din urmatoarele subiecte: fizica, chimie, biologie, informatică, limba română, limba engleză, istorie, geografie, matematică pe care să îl pregatească și să îl prezinte în anul școlar. Prin intermediul laboratoarelor de științe, fizică, chimie și biologie, elevii au posibilitatea să realizeze experimente, iar rezultatele acestora îi motivează să cerceteze, să aprofundeze și să pună în practică noțiunile studiate. 

În timpul realizării proiectului elevul învață să pregătească și un film de prezentare, un web site și materiale printate de promovare a proiectului pentru o bună prezentare a proiectului în cadrul școlii sau in cadrul concursurilor unde este îndrumat.

Sănătate & Consiliere

Medicul şi asistenta medicală efectuează controale periodice şi acordă asistenţă medicală în orice problemă, utilizând cele mai adecvate, eficiente şi rapide remedii în cabinetul medical, corespunzător dotat.

Elevii sunt mereu încurajaţi să spună atunci când există o problemă care îi deranjează, fiind trataţi cu blândeţe şi eficiență, cabinetul medical având cele mai noi şi adecvate echipamente.

În cadrul cabinetului de consiliere educaţională se oferă îndrumarea, consilierţie format din profesori îndrumători şi elevi, revista îşi propune să prezinte articole despre activităţile şcolare întreprinse de elevi, rezultatele obţinute la olimpiade şi concursuri, interviuri cu staff-ul instituţiei, poze din activităţi de socializare a elevilor noştri.

Consilierea se face individual și în grup a elevilor pentru rezolvarea şi prevenirea problemelor educaţionale.

Transport

Transportul este asigurat în colaborare cu firma de transport Black & White, contra cost, care preia copiii din fața casei şi îi aduce până la şcoală, pentru ca la terminarea programului aceştia să fie conduşi până în fața casei fiecărui copil în deplină siguranţă şi confort. 

Elevii sunt însoţiţi pe toată durata drumului de personal specializat în supravegherea copiilor, astfel ca drumul lor să fie sigur şi plăcut.

Informații de contact:

Mobil: 0730352411

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Completeaza formular pentru transport : http://bwtravel.ro/ichb-colentina/ 

After School

Programul „After School” este un program complementar programului şcolar obligatoriu, care oferă oportunităţi de învăţare formală şi nonformală, pentru consolidarea competenţelor, învăţare remedială şi accelerare a învăţării prin activităţi educative, recreative şi de timp liber şi se adresează atât elevilor din învăţământul primar, cât şi elevilor din învățământul secundar.

Programul se poate desfăşura înainte sau după programul şcolar obligatoriu ( în funcţie de orarul fiecărui nivel de studiu).

În învăţământul primar, programul „After school” cuprinde activităţi cu sprijin specializat (supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, recuperare pentru elevii cu dificultăţi cognitive, emoţionale, tulburări de limbaj prin activităţi remediale, consiliere, logopedice, activităţi de încurajare a lecturii independente etc.), ateliere / activităţi tematice şi alte activităţi de tip recreativ.

În învăţământul secundar, programul cuprinde pachetul de activităţi pentru accelerarea învăţării şi performanţă (pregătirea pentru participarea la competiţii şi olimpiade şcolare, concursuri sportive, artistice, pe discipline, participarea/ organizarea de festivaluri, expoziţii, realizarea de publicaţii şcolare, participarea la activităţi de cooperare europeană), pachetul de activităţi de sprijin (asigurarea de asistenţă psihopedagogică pentru recuperarea decalajelor în învăţare, activităţi de suport pentru efectuarea temelor, activităţi remediale, consiliere psihologică) şi pachetul de pregătire pentru viaţă (organizarea de activităţi de dezvoltare personală, activităţi care vizează dezvoltarea atitudinii active şi implicarea elevului, stil de viaţă sănătos, educaţie pentru carieră etc.

Masă

Elevii au posibilitatea să mănânce prânzul la cantina școlii, unde meniul este ales cu atenție în fiecare zi, astfel încât să le fie asigurată o masă caldă, proaspătă, delicioasă și sănătoasă copiilor dumneavoastră.

Cantina 2

 

 

Pregătiri

În vederea participării la proiecte și concursuri internaționale, elevii beneficiază de toată pregătirea și sprijinul necesar, pentru ca ideile lor să prindă contur.

activitati extrascolare

Evenimente de tip “Gala Culturală”, “Simfonia Stelelor”, “Welcome Picnic” au devenit deja o tradiție. Clipele trăite cu aceasta ocazie, cât şi amintirile, sunt de neprețuit. De asemenea, putem menționa şi numeroasele concursuri precum “firSTep”, “BrightSpeakers”, “LuminaMath”, “Stele Matematicii”.

 

Şcoala Mea

► Educare - Catalog Virtual

Structura anului școlar

Calendar Activități

► Calendar Concursuri

        ► Program

        ► Orar

Cursuri online

Lista cluburi

        ► Observatie

        ►Summer School 2018

        Summer Camp 2018

 

 

 

Contact

Adresa: Șos. Colentina nr. 64B
021187 București / România (Harta)

Gradinita & Clasele 0-IV
       ► E-mail  : [email protected]

Gimnaziu & Liceu
       ► Phone  : +40 212 403033 sau +40212040448
       ► Fax : +40 212 403022
       ► E-mail  : [email protected]

         

 

 

Angajari
© ICHB Colentina. All Rights Reserved. Designed By ICHB Colentina