Despre Noi

Istoric lumina 20ani logoÎn 1994 Lumina Instituţii de Învăţământ a înfiinţat Liceul Internaţional de Informatică la Constanța iar, un an mai târziu, în 1995, Liceul Internaţional de Informatică şi-a deschis porţile şi la Bucureşti - licee cu predare după curriculum naţional în limba română, dar disciplinele ştiinţifice (matematică, fizică, chimie, biologie, informatică) în limba engleză. Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti este o instituţie de învăţământ privată, acreditată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi care urmează curriculum-ul naţional de învăţământ.

Din anul 2003 Grădiniţele şi Şcolile Primare Spectrum funcţionează ca unităţi de învăţământ particulare sub patronajul Lumina Instituţii de Învăţământ. Şcoală Primară Spectrum a fost acreditată în anul şcolar 2008-2009.

Cel mai nou proiect al Instituţiilor de Învăţământ Lumina este Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Colentina (Grădiniţă, Şcoală Primara, Şcoală Gimnazială şi Liceu ) din Şos. Colentina nr.64B sector 2, Bucureşti

Medaliile câştigate an de an de către elevi, paleta de activităţi extra-curriculare, abordarea diferită a procesului educaţional, toate acestea au făcut ca într-un interval scurt de timp, să devenim cea mai mare şcoală din domeniul privat din România

 

Profilul Şcolii

De la grădiniță la liceu pentru un viitor strălucit.

Ne ocupăm atent de educaţia elevilor începând din băncile grădiniței până în clasa a XII-a de liceu.

Începând de la cele mai fragede vârste, suntem interesați să dezvoltăm un învățământ preuniversitar modern și de calitate, prin aplicarea activităților pe domenii experiențiale, jocuri și activități didactice și de dezvoltare personală care permit parcurgerea interdisciplinară, integrată a conținuturilor proiectate.

Începând din clasa a I-a, la școală primară elevii au engleză intensiv.

Începând din clasa a V-a, la gimnaziu, elevii au posibilitate de a opta pentru clase de intensiv matematică sau intensiv engleză.

Începând din clasa a IX- a, la liceu, în funcţie de aptitudini şi înclinaţii, elevii au posibilitatea de a opta fie pentru profilul real (matematică – informatică), fie pentru cel uman (filologie).

În liceu, elevii au şansa de a studia ştiinţele exacte (Matematică, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie) în limba engleză, ceea ce le va fi folositor absolvenţilor care vor aplica pentru burse de studiu la universităţi din afara graniţelor României, dar şi celor care vor alege să-şi continue studiile în ţară.

Pe parcursul liceului, elevii sunt interesați de a afla oferta universităților atât din țară, cât și din afara granițelor; ghidați de profesorul care se ocupă de acest departament, urmează procedura de a aplica pentru o universitate și de a pregăti dosarul, în funcție de cerințele fiecărei universități.

Elevii noștri au fost acceptați ca studenți la universități de prestigiu precum MIT, Harvard, Cambridge, PrincetonStanfordOxford, Manchester, USL, Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnică București, Facultatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” , ducând renumele liceelor noastre mai departe. Cei mai mulți dintre elevii noștri aleg să își continue studiile în străinătate, însemnând un procent de peste 50% din totalul absolvenților. 

Grădiniţă
Intensiv Limba Engleză
Primară
Intensiv Limba Engleză 

Gimnaziu
Profil : Intensiv Matematică şi Limba Engleză
Liceu
Profil Uman : Filologie          Profil Real : Mate-Info şi Ştiinţele Naturii

Profilul Scolii main

Acreditare

Liceul Teoretic Internațional de Informatică București a fost înființat în anul 1995 de către Lumina Instituții de Învățământ și este o instituție de învățământ privată.

În urma succeselor obținute la nivel de liceu, Gradiniță și Școala Primară au fost înființate în anul 2003,  sub denumirea Spectrum.

În momentul de față toate ciclurile de învățământ de la gradiniță la liceu sunt acreditate de către  Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și urmează curriculum-ul național de învățământ.

În momentul acreditării s-a constatat respectarea la un înalt nivel de către personalul şcolilor a cerinţelor din standardele de acreditare pe domenii şi funcţii manageriale: curriculum, resurse umane, resurse materiale, managementul clasei, proiecte și programe, parteneriate, imagine. 

Misiune

misiune ichbObiectivul de importanţă majoră al şcolii noastre este de a le oferi elevilor o educaţie polivalentă, din punct de vedere intelectual, social, estetic, psihic şi moral, astfel încât în momentul în care termină ciclul gimnazial să fie nişte tineri responsabili, disciplinaţi, buni cetăţeni, să aibă o gândire raţională temeinic argumentată, să cunoască pe deplin valorile umane şi să aibă un bagaj important de cunoştinţe din domenii variate.

Viziune

viziune ichbCa instituţie de învăţământ, ne-am luat angajamentul de a oferi elevilor noştri şansa de a studia într-un mediu educațional cu standarde înalte, cu un colectiv de profesori atent selecţionaţi şi dedicaţi carierei didactice şi pregătirii elevilor, astfel încât să descoperim și să valorificăm întregul potenţial al elevilor. Atât pe plan educațional, cât şi social, le insuflăm elevilor noştri coordonate ce ţin de onestitate, toleranță, compasiune şi responsabilitate.

Obiective

Elevii:

 • Au abilități speciale, unice, talente, aptitudini
 • Pot experimenta cheia spre succes
 • Pot câștiga încrederea de sine însuși
 • Se pot adapta unei noi școli și unei noi comunități dintr-o cultură diferită

Cadrele didactice:

 • Dețin cunoștințe temeinice în aria de specializare
 • Pun în practică variate metode didactice
 • Se dezvoltă personal și profesional, din punct de vedere didactic
 • Acordă atenție fiecărui elev în parte

Școală:

 • Cultivă valoarea
 • Promovează diversitatea
 • Încurajează înțelegerea valorilor universale
 • Reprezintă conexiunea cu celelalte domenii și cu întreaga lume

Brosura ICHB

Brosura ICHB

Şcoala Mea

► Educare - Catalog Virtual

Structura anului școlar

Calendar Activități

► Calendar Concursuri

        ► Program

        ► Orar

Cursuri online

Lista cluburi

        ► Observatie

        ►Summer School 2018

        Summer Camp 2018

 

 

 

Contact

Adresa: Șos. Colentina nr. 64B
021187 București / România (Harta)

Gradinita & Clasele 0-IV
       ► E-mail  : [email protected]

Gimnaziu & Liceu
       ► Phone  : +40 212 403035
       ► Fax : +40 212 403022
       ► E-mail  : [email protected]

         

 

 

Angajari
© ICHB Colentina. All Rights Reserved. Designed By ICHB Colentina